Canal at night in Amsterdam

Huvudstad och folkrikaste kommun Konungariket Nederländerna. Dess status som huvudstad är på uppdrag av Nederländernas konstitution även om det inte är säte för regeringen, som är Haag. Amsterdam har en befolkning på 844.667 i staden korrekt, 1.343.647 i tätorten, och 2.431.000 i Amsterdam storstadsområde. Staden ligger i provinsen Noord-Holland i den västra delen av landet. Huvudstadsregionen omfattar en stor del av den norra delen av Randstad , en av de större tätorter i Europa, med en befolkning på cirka 7 miljoner.

 

Saker att se och göra i Amsterdam

Oavsett om du bor här och vill veta vad som händer i helgen, eller om du planerar ditt besök till Amsterdam några månader i förväg, det här är din guide för att göra i Amsterdam. Bläddra avsnitten nedan för de bästa attraktionerna i Amsterdam och får missa erfarenheter, söka vad som finns på vägledning för kommande evenemang, eller kolla in våra förslag färdvägar för idéer om vad man ska göra mer än en eller två dagar i Amsterdam. Det är alltid en bra idé att kolla vädret i Amsterdam innan du anländer, men ur och skur det finns många sätt att hålla upptagen och ha roligt.

Perfekt dagar i Amsterdam – med konst, mat, kultur och nattliv

Amsterdam har allt du behöver för att tillbringa en perfekt dag i staden. Börja med att ha frukost i ett av Amsterdams vackra kaféer eller brunch fläckar, sedan ta in en konstutställning i en berömd museum, promenera längs kanalerna, stannar för lunch … shoppa, ta en drink i en avspänd brun café, gå ut för middag till en mysig lokal plats eller en high-end restaurang, och sedan slå Amsterdams livliga nattliv med sina glamorösa cocktailbarer, trendiga nya natt och klubbar med stora namn DJs. Eller så kan du gå till en kanal kryssning, kolla in några gallerier eller mindre museer eller utforska up-and-coming stadsdelar. Alternativen är nära oändliga!

 

Transport

Världkända Red Light District

Schiphol, som är en av de största flygplatserna i Europa när det gäller passagerartrafiken , och port utbyte för många reguljära flygbolag.

Schiphol har sex banor (i planerna är byggandet av den sjunde), men de är alla hanteras av en ovanlig kollektiva terminal. Tack utbyte och komma runt flygplatsen är lättare för passagerarna, eftersom de inte kräver täta säkerhetskontroller. För resenärer kommer till staden knaka Amsterdams flygplats Schiphol är ett primärt syfte med flyg KLM linje

Om du väljer billigare flyg som anordnas i ordning resan blir flygplatsen i Eindhoven. Det är mycket mindre och ligger ca. 100 km från Amsterdam, men tack vare flyg till Nederländerna är mycket billigare. Eindhoven ganska goda förbindelser med Amsterdam.

Hoppa på cykeln

Det finns över 800.000 cyklar i Amsterdam. Det är fler cyklar än människor! Cykling i Amsterdam är ett sätt att leva, underlättas av stadens oslagbara nätverk av cykelvägar och platt landskap. Amsterdam kommer regelbundet ut på topp i listor över världens mest cykelvänliga städer, och det finns inget finare sätt att utforska stadens gator, kanaler och attraktioner än med pedalkraft . Cykling i Amsterdam är säker, trevlig och uppfriskande – så gå med lokalbefolkningen och hoppa på cykeln.

 

 

Ta en kanal kryssning

Skapad i den 17: e-talet för att hålla havet i schack, är Amsterdams UNESCO skyddade kanalen bältet avgörande vykorts vision av Amsterdam, och en otroligt vacker syn både dag och natt – när broarna lyses upp av fairy ljus och hela området tar på en magisk känsla. Flytande längs kanalerna med guidad båttur är ett bra sätt att få under tyget av staden, och du kommer att lära sig massor av fascinerande fakta på vägen – till exempel varför tipp hem längs kanalerna kallas “dans hus” . Det finns många olika kanalkryssningar att välja mellan, från hop-on-hop-off sightseeingturer till atmosfären levande ljus nattetid kryssningar med mat och vin. Ta reda på mer om Amsterdam kanalkryssningar och boka din resa på nätet – eller få en fri kanal kryssning med I amsterdam City Card.

Ta en dagstur från Amsterdam

Om du är i stan för mer än ett par dagar, sedan huvudet ut ur staden för att utforska de olika attraktionerna i det omgivande området. Bara en kort bit från Amsterdam ligger ett rikt landskap av vackra landskapet, stränder, slott, väderkvarnar och historiska städer – allt lätt att nå från stadens centrum. Bara 20 minuter från Amsterdams centralstation med tåg, den pittoreska staden Haarlem svämmar över med historia och kultur, samt ett stort urval av butiker, kaféer och restauranger. I den omgivande landsbygden hittar du också massor av gamla slott, befästa städer och ruiner, varav Muiden är en av de mest spektakulära exemplen. Och om man ligger på en strand är mer din grej, då den vackra gyllene sträckor på Bloemendaal aan Zee och Zandvoort aan Zee kommer gärna att tvinga med gyllene sand, sanddyner och massor av vattensporter.